Розв’язання задачі прогнозування відтоку гравців в ігровій індустрії - Ломія, С. Г. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – процес відтоку гравців мобільної гри. Мета роботи – дослідження можливостей прогнозування відтоку гравців у ігровій індустрії. Методи дослідження – метод градієнтного бустінгу. У кваліфікаційній роботі розглянуто проблему прогнозування відтоку гравців у ігровій індустрії та проаналізовано існуючі підходи до розв’язання цієї задачі як задачі класифікації. Виконано системний аналіз проблеми із врахуванням особливостей набору даних обраної мобільної гри та обрано найбільш підходящий метод машинного навчання для прогнозування відтоку гравців. Розроблено програмний продукт, який дозволив розв’язати поставлену задачу, обрано найкращі для заданого датасету значення гіперпараметрів моделі та ті ознаки, які є найвпливовішими для ймовірності відтоку
Keywords: ігрова індустрія; ймовірність відтоку гравців; вихід з гри; градієнтний бустінг; задача класифікації