Сплайнове моделювання при розробці тривимірної сцени - Гаманець, А. О.; Дейнеко, Ж. В. (ТОВ «Друкарня Мадрид», 2021)
Тривимірне моделювання охопило різні сфери нашого життя: від проектування комп’ютерних ігор, архітектурної візуалізації до створення будівель і літаків. Одним із значних підрозділів цього напрямку є сплайнове моделювання, яке отримало широке поширення унаслідок високої точності побудови об’єктів та відносної простоти і гнучкості при роботі. У кінцевому підсумку створення моделі за допомогою сплайнів (тривимірних кривих) зводиться до побудови сплайна каркаса, на основі якого створюється тривимірна геометрична поверхня. У ході роботи пропонується розглянути сплайнове моделювання та дослідити його основні принципи
Keywords: сцена; тривимірне моделювання