Програмно-апаратний комплекс на базі мікроконтролера STM32F407VG для дослідження вібрацій акселерометром LIS3DSH - Семенець, В. В.; Григор’єв, О. В. (ХНУРЕ, 2024)
Приведено постановку задачі побудови програмно-апаратного комплексу на базі мікроконтролера STM32F407VG для дослідження вібрацій акселерометром LIS3DSH. Спроєктовано та реалізовано фізичну модель системи, яка включає мікроконтролер, трьохосьовий цифровий акселерометр LIS3DSH, яка характеризується низькою ціною технічного рішення. Взаємодія між мікроконтролером та акселерометром відбувається через інтерфейс SPI. Розроблено та реалізовано спеціалізоване програмне забезпечення системи, яке включає драйвер для налаштування, збору і опрацювання даних з акселерометра та відповідне програмне забезпечення для побудови графіків сигналів віброприскорення в часовій і частотній областях. Побудоване програмне забезпечення дає змогу реалізувати широкі функціональні можливості та є вільним для використовування. Побудована система дає можливість проводити аналіз параметрів вібрації з метою передбачення і запобігання можливих аварій, зменшуючи затрати пов’язані з виходом із ладу дорогих деталей і вузлів.
Keywords: програмно-апаратний комплекс; вібрації; акселерометр; регістр