Дослідження властивостей різних типів мікроконтролерів та використання їх в електронних пристроях - Тимченко, Ю. В. (ХНУРЕ, 2023)
Об’єкт дослідження – дослiдження властивостей різних типів мікроконтролерів та використання їх в електронних пристроях. Мета роботи – провести системний аналіз та порівняння властивостей різних типів мікроконтролерів з метою визначення їхньої ефективності та придатності для застосування в електронних пристроях. Метод дослідження – вивчення та порівняння властивостей різних типів мікроконтролерів для їхнього ефективного використання у сучасних електронних пристроях. У зв’язку з розвитком науки i техніки все частіше використовуються мікропроцесорні системи. Такi системи відрізняються повною функціональністю, високою технологічністю, адаптивністю. Часто, щоб адаптувати систему до нового завдання, досить просто змінити програму мікропроцесора. Високий ступінь адаптивності дозволяє використовувати такі системи для виконання різноманітних завдань обробки інформації. Широке використання таких систем вимагає підготовки великої кількості фахівців, здатних розробляти та експлуатувати ці системи. Тому метою цієї роботи є надання огляду базових знань мікропроцесорної техніки, необхідних для розробки та експлуатації мікропроцесорних систем.
Keywords: мікроконтролер; мікропроцесор