Розробка моделі вирішення функціональної задачі «формування розкладу хірургічних операцій» у медичному закладі - Цвіркун, О. А. (ХНУРЕ, 2024)
Виконано аналіз сучасного стану об’єкта дослідження – процесу формування розкладу хірургічних операцій Державної установи «Інститут патології хребта та суглобів імені професора М. І. Ситенка НАМН України». Оглянуто існуючі варіанти задачі формування розкладу проведення хірургічних операцій та методи їх вирішення. Запропоновано модифікацію моделі цільового програмування та методу її вирішення на основі методу пріоритетів. Проведено реалізацію та експериментальну перевірку отриманих результатів під час вирішення задачі формування розкладу хірургічних операцій.
Keywords: хірургічна операція; патології хребта