Переклади поеми К. Рилєєва «Войнаровський» українською мовою - Бадєєва, Л. І. (ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2015)
Предметом статті є переклади поеми К. Рилєєва «Войнаровський» українською мовою. Поема була написана і надрукована у 1825 р. Вона поклала початок висвітленню теми мазепинського руху в російській художній літературі. Українські читачі ХІХ–першої половини ХХ ст. могли ознайомитися з твором К. Рилєєва в основному мовою оригінала.
Keywords: поезія; мазепинський рух; Войнаровський