Забезпечення оптимальних умов на виробничих майданчиках за допомогою сенсорних технологій - Халімонов, Я. І. (ХНУРЕ, 2024)
У даній роботі досліджуються переваги використання сенсорних технологій для забезпечення оптимальних умов на виробничих майданчиках. Робота висвітлює актуальність теми, пов'язану з необхідністю підвищення безпеки, ефективності та сталого розвитку виробничих процесів. Представлено комплексний підхід до дослідження, який включає аналіз різних типів сенсорів, їх переваг та недоліків, а також моделювання можливого впровадження на конкретних виробничих майданчиках. Визначено ключові параметри ефективності використання сенсорних технологій, такі як рівень моніторингу умов праці, підвищення безпеки, оптимізація енергоспоживання та прогнозування обслуговування обладнання. Наведено числові приклади потенційного покращення цих параметрів для типового виробництва.
Ensuring optimal conditions at production sites using sensor technologies
Keywords: сенсорні технології; оптимальні умови; виробничі майданчики