Дослідження та розробка генетичних алгоритмів розв’язання ігрових задач - Каверін, А. М. (My University, 2023)
Мета роботи – розробка методу розв'язання ігрових задач на основі використання генетичних алгоритмів. Дослідження, що проведені в роботі, базуються на використанні методів системного аналізу ігрових задач, апарату генетичних алгоритмів, методів розв’язання ігрових задач, методів верифікації точності запропонованого підходу. У роботі проведено теоретичний аналіз літературних джерел щодо застосування еволюційних методів, зокрема генетичних алгоритмів для безпосереднього використання при розв’язанні ігрових задач. Розроблено власний метод розв’язання ігрових задач з використанням понять моди та тренду на основі запропонованого генетичного алгоритму. Також створено пакет програмного забезпечення для проведення тестування та експериментальної перевірки розробленого методу. Розроблено усі необхідні метрики та обчислені показники ефективності запропонованого методу, що базується на використанні генетичного алгоритму для оцінки та аналізу результатів його застосування для розв’язання ігрових задач.
Keywords: генетичний алгоритм; глибинне навчання; ігрова задача; мода; мутація; тенденція