Розроблення електромеханічних вузлів електроерозійного ЧПУ верстата - Зибенко, О. О. (My University, 2023)
Об’єкт дослідження – технологія електроерозійної обробки. Предмет дослідження – електроерозійний ЧПУ верстат. Мета кваліфікаційної роботи – розробка системи керування електроме-ханічними вузлами електроерозійного ЧПУ верстата. Методи дослідження – теоретичний аналіз наявних праць, проектування, моделювання та розрахунок параметрів електромеханічних вузлів. У кваліфікаційній роботі досліджено та проаналізовано технологію електроерозійної обробки матеріалів, її види та особливості. Розглянуто сучасні електроерозійні ЧПУ верстати. Розроблено систему координатного переміщення ЧПУ верстата. Розроблено конструкцію виконавчого механізму – генератора імпульсів високої частоти. Обрано всі необхідні деталі та компоненти. Спроектовано та змодельо-вано друковану плата даного генератора. Розроблено систему керування електроерозійним верстатом з ЧПУ. Визначені показники стійкості та якості такої системи. Підняте питання техніки безпеки під час роботи з електроерозійними ве-рстатами. Результати кваліфікаційної роботи апробовані у 2 фахових статтях та 1 міжнародній конференції.
Keywords: верстата з ЧПУ; електроерозійний ЧПУ верстат; електроерозійна обробка матеріалів; показник стійкості