Інформаційні технології та інструменти – основа міждисциплінарної та багатопрофільної технічної та фізико-математичної освіти - Стрілкова, Т. О. (Видавництво Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, 2024)
Доповідь присвячено аналізу впровадження інформаційних технологій в навчальний процес при підготовці фахівців технічних та фізико-математичних напрямків. Обговорюються питання реформування технічної та фізико-математичної освіти в бік міждисциплінарної та багатопрофільної. Розглядається можливість використання інформаційних технологій не тільки як зручного інструменту при організації та реалізації освітнього процесу для технічних та фізико-математичних напрямків, а й необхідного чинника, за допомогою якого формується синергія освіти, науки та підприємства. Запропоновано методи аналізу та прогнозування підвищення ефективності навчання на основі використання інформаційні технології, як основи міждисциплінарної освіти.
Keywords: мікроелектронна система; міждисциплінарна освіта