Методи виявлення мережних аномалій з використанням штучних нейронних мереж - Блохін, О. О. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є аналіз методів виявлення мережних аномалій з використанням штучних нейронних мереж та імунних мереж. У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено порівняльний аналіз сигнатурних та евристичних методів виявлення мережевих атак, розроблена модель штучної імунної мережі. Також проведено аналіз алгоритмів генетико-конкурентного навчання мережі Кохонена для виявлення аномальних мережевих з'єднань, розроблено програмні інструменти для тестування мережевих систем виявлення атак проведена та оцінка їх можливостей.
Methods for Detecting Network Anomalies Using Artificial Neural Networks
Keywords: штучна нейронна мережа; імунна система; система виявлення атак