Порівняльний аналіз алгоритмів потокового симетричного шифрування (за результатами виконання проекту ESTREAM) - Горбенко, І. Д.; Нейванов, А. В. (ХНУРЭ, 2008)
Дана робота присвячується сучасним досягненням в області потокових симетричних шифрів. Ми розглядаємо переможців проекту eSTREAM, розробляємо критерії та показники оцінки стійкості потокових симетричних шифрів та застосовуємо до них методику ухвалення рішень на множині альтернативних варіантів з ціллю відібрати найкращі алгоритми потокового шифрування. The paper is devoted to modern developments in the field of stream symmetrical ciphers. It considers the winners of eSTREAM project and develop criteria and indicators of assessing the security of stream symmetric cipher as well as applies the method of decision making on a set of alternatives in order to select the best stream encryption algorithms.
Keywords: потоковий симетричний шифр; оцінка стійкості шифрів; потокове шифрування