Розробка об’єктно-орієнтованої моделі системи моніторингу технологічного процесу - Шахрай, Р. Р. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – система моніторингу виробничого технологічного процесу. Предмет дослідження – процес функціонування системи моніторингу виробничого технологічного процесу. Мета роботи – підвищення ефективності автоматизованого керування виробництвом шляхом розробки об’єктно-орієнтованої моделі системи моніторингу технологічного процесу. Методи дослідження: теорія систем, системний аналіз, імітаційне моделювання, об’єктно-орієнтоване моделювання, сучасні інформаційні технології. У процесі виконання кваліфікаційної роботи було досліджено один з аспектів проблеми керування виробництвом – задачу моделювання систем моніторингу виробництва в контексті управління виробництвом. Для формалізації та вирішення даної задачі запропоновано використовувати методи імітаційного та об’єктно-орієнтованого моделювання. Розроблено базову функціональну модель системи моніторингу з веб-інтерфейсом для збору, обробки та візуалізації даних. За результатами проведених досліджень надані рекомендації щодо використання моделі та застосування об’єктно-орієнтованого моделювання для вирішення даного класу задач. Результати кваліфікаційної роботи апробовані у статті та тезах міжнародної конференції.
Keywords: моніторинг виробничого технологічного процесу; автоматизоване керування виробництвом; розробка об’єктно-орієнтованої моделі