Розробка системи виявлення кібербулінгу на основі методів обробки природної мови - Слюсаренко, Т. А. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка та дослідження ефективності моделей машинного навчання для автоматичного виявлення кібербулінгу в текстах. У роботі здійснено як теоретичне, так і практичне дослідження проблеми кібербулінгу. Проаналізовано його природу, форми, наслідки та сучасні підходи до автоматичного виявлення агресії в онлайн-середовищі. Проведено огляд наукових праць, законодавчих ініціатив і технічних рішень, що використовуються у цій сфері. У практичній частині розроблено та порівняно три моделі різної складності для виявлення кібербулінгу на основі методів обробки природної мови. Найкраща з реалізованих моделей досягла точності 92,8%, що свідчить про перспективність обраних підходів.
Keywords: кібербулінг; класифікація тексту; наївний байєс; обробка природної мови; соціальна мережа