Формирование обобщенной смысловой модели в ходе эволюционного проектирования информационной системы - Евланов, М. В. (My University, 2003)
Розглянуті основні проблеми проектування інформаційних систем. Визначені сучасні підходи до організації проектних робіт, відмічено їх переваги і недоліки. Запропонована концепція паралельного проектування забезпечуючих комплексів інформаційної системи та загальна концепція еволюційного проектування інформаційної системи. На підставі визначених вимог до математичного апарату формалізації описів еволюційного проектування інформаційної системи розроблено узагальнені змістові моделі інформаційної системи та вимог і обмежень, які визначають структуру та зміст інформаційної системи. In this article the base problems of information systems development are described. Modern concepts onto project work organization are defined. The maintenance complex information system parallel project and information system evolution development base conception are proposed. On the defining needings for information system evolution development formalizing describing mathematical apparatus, the base semantic models of information system and needings, which define structure and contents for information system, are developed.
Keywords: информационная система; эволюционное проектирование; обобщённая смысловая модель; топологические модели; параллельное проектирование