Задачник з основ теорії електро-, радіокіл - Коваль, Ю. О.; Милютченко, І. О.; Ликова, Г. О. (ХНУРЕ, 2010)
Задачник охоплює такі теми: методи розрахунку кіл постійного та синусоїдного струму; розрахунок вхідних і передатних комплексних функцій та частотних характеристик типових кіл; розрахунок перехідних процесів класичним, часовим та операторним методами; розрахунок довгих ліній; спектральний аналіз сигналів; спектральний метод розрахунку проходження сигналів через лінійні кола. Для кожної теми наведено основні розрахункові співвідношення та приклади розв’язання основних типів задач. Для контролю засвоєння знань і самоперевірки наведено задачі з відповідями для самостійного розв’язання. Рекомендований як навчальний посібник для студентів усіх форм навчання напрямів «Радіотехніка», «Радіоелектронні апарати», «Оптотехніка» «Безпека інформації в комунікаційних системах», «Системи технічного захисту інформації».
Keywords: методи аналізу кіл; комплексна передатна функція; частотна характеристика; резонансний контур; перехідний процес; часова характеристика; операторний метод; довга лінія; Кола постійного струму; кола синусоїдного струму; комплексні передатні функції та частотні характеристики; резонансні контури; аналіз перехідних процесів; параметри та режими довгих ліній; спектральний аналіз сигналів; спектральний метод аналізу проходження сигналів крізь кола; контрольне завдання