До питання про природу холдингових правовідносин та відповідальність суб’єктів холдингу - Косінова, К. С. (Право, 2017)
У статті досліджуються особливості утворення холдингових компаній та аналізується визначення корпоративних правовідносин. Розглянуто проблеми відповідальності суб’єктів правовідносин у холдингах на основі аналізу вітчизняного та зарубіжного законодавства, що регулює ці питання. // The article examines the peculiarities of the formation of holding companies and analyzes the definition of corporate legal relations. The problems of responsibility of legal entities in holdings on the basis of analysis of domestic and foreign legislation regulating these issues are considered.
Keywords: холдингова компанія; материнська компанія; дочірня компанія; корпоративні правовідносини; holding company; maternal company; subsidiary company; corporate legal relations