Дослідження іонних коливань у приладах зі схрещеними полями - Нікітенко, О. М. (ХТУРЭ, 1998)
При експлуатації приладів М-типу надто часто виникає проблема підвищеного рівня шуму. В статті подано результати теоретичних досліджень параметрів іонних коливань, що обумовлено наявністю залишкової атмосфери в таких, приладах. Базуючись на графічному матеріалі, можна визначити частотні та амплітудні характеристики таких коливань, а також їх вплив на коливання у робочій смузі частот.
Keywords: радиотехника; проблема підвищеного рівня шуму