Аналіз та синтез графічних моделей дефектів діелектриків на основі орієнтованих графів - Іванісенко, Д. Ю. (My University, 2023)
Актуальність роботи полягає в дослідженні дефектів діелектриків за допомогою графічних моделей, таких як орієнтовані графи. Об’єктом дослідження є графічна модель дефекту діелектрика. Метою роботи є створення графічної моделі, яка відрізняється тим, що враховує дефекти діелектриків. Модель створена у вигляді орієнтованих графів і призначена для визначенням коефіцієнтів матриці розсіювання та подальшим розрахунком параметрів діелектриків за відомим методом Ніколсона-Роса-Вейра. В результаті отримані аналітичні вирази для коефіцієнта передачі орієнтованого графа, що є моделлю діелектрика з дефектом всередині, на вихід S21 та коефіцієнта відбиття на вході S11 трьома способами та результати порівняні між собою.
Keywords: орієнтований граф; коефіцієнт передачі; коефіцієнт відбиття; діелектрик