Реалізація та аналіз методів автоматизованої сегментації мрт зображень головного мозку людини - Керецман, А. О.; Аврунін, О. Г. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
Результати роботи програмного модуля були попередньо протестовані на прикладі десяти МРТ зображень головного мозку людини з різноманітними патологіями, а саме: абсцес, хвороба Альцгеймера, гліобластома, аневризма, інсульт, васкуліт, розсіяний склероз, хвороба Гентінгтона, епілепсія та гідроцефалія. Після отримання результатів автоматизованої сегментації була перевірена різниця між кожним вихідним сегментованим вручну та автоматизовано сегментованим МРТ зображеннями.
Keywords: МРТ зображення; гліобластома; гідроцефалія