Дослідження впливу архітектури на можливості, вартість та швидкодію системи Data Lake - Хованський, О. О. (My University, 2022)
Об’єктом дослідження є залежність можливостей та вартості озера даних в залежності від постачальника хмарних послуг та обраної архітектури. Метою практики є порівняння швидкості та вартості різних архітектур озера даних на різних провайдерах. Результатом практики є програмна система з мікросервісною архітектурою що дозволяє автоматично розгортати озеро даних, та використовувати його через rest api.
Keywords: великі дані; озеро даних; aws; gcp; google data studio; мікросервісна архітектура