Аспекти сегментації кріомікроскопічних зображень - Самохін, Ю. В. (ТОВ «Торговий дім «Альфа і Омега», 2023)
Сегментація кріомікроскопічних зображень є важливим етапом аналізу зразків біологічних об'єктів. Дана робота присвячена огляду та порівнянню різних методів сегментації, які використовуються в кріомікроскопії. Більшість методів сегментації використовуються для виділення об'єктів на зображенні та їх подальшого аналізу. Деякі методи використовують геометричні характеристики, такі як форма та розмір об'єктів, щоб відрізнити їх від фону, тоді як інші методи використовують інформацію про текстуру та яскравість для сегментації
Keywords: сегментація, кріомікроскопічні зображення, обробка зображень, кріомікроскопія