Маркування пропущеної просторово-розподіленої інформації за допомогою валідації - Зарицький, О. В.; Костенко, О. Б.; Булаєнко, М. В.; Манаков, В. П. (ХНУРЭ, 2020)
Мета роботи полягає в дослідженні просторово-розподіленого набору даних, маркуванні розбіжностей та помилок за допомогою методу валідації. Валідація дозволяє прискорити перевірку даних та підвищує якість обробки великих масивів просторово-розподіленої інформації. Наведений підхід дозволяє перевіряти і послідовно фіксувати результати, які відповідають встановленим критеріям. Розглянуто моделі, які призначені для конвертування диференційованих наборів просторово-розподілених даних у простір єдиного цифрового опису. Результат перевірки запропоновано подавати у звітній формі.
Keywords: просторово-розподілена система; просторово-розподілена інформація; база топографічних даних; екземпляр класу; валідація; маркування пропущених даних