Ефект Вавилова-Черенкова під час взаємодії електрона з діелектричним хвилеводом - Приходько, С. В. (My University, 2019)
Виконано аналіз досліджень електродинамічної системи, в якій здійснюється взаємодія електрона, що рухається рівномірно та прямолінійно у вільному просторі паралельно твірній діелектричного циліндра, з полями його власних електромагнітних хвиль в умовах резонансів Вавилова–Черенкова Проаналізовано вираз для втрат енергії випромінювання електрона на збудження власних об'ємно-поверхневих мод у діелектричному циліндрі. Вивчено величини цих втрат від значень азимутального і радіального модових індексів.
Keywords: заряджена частинка; ефект Вавилова-Черенкова; власні хвилі та коливання; механізм генерування випромінювання