Розробка моделі керуванням температури фотополімерної смоли на базі LCD-технології 3D-друку - Нікітін, Д. О. (My University, 2024)
У статті розглянуто вплив температури фотополімерної смоли для адетивного 3D-друку на якість готових деталей. Розроблена система контролю температури фотполімерної смоли для зменшення температурного коєфіціенту об’ємного розширення речовини під час виготовлення об'ємної моделі. Проаналізовано особливості фотполімерного 3D-друку за технологією LCD. Розглянуто процес виникнення перегріву фотополімера в процесі друку, та розглянуті чиники, які впливають на нагрів фотополімерної смоли. За результатами тестів можливо зробити висновки, що контроль температури фотополімерної смоли дозволяє зменшити відхилення геометричних розмірів на 0,013 мм.
Keywords: фотополімерний 3D-друк; LCD технологія; фотополімерна смола; теплові потоки; контроль температури; об’ємне розширення рідини