Дослідження методів штучного інтелекту для оптимізації планування дня користувача - Коротич, К. О. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – штучний інтелект (ШІ) та його застосування у плануванні дня користувача. Це включає системи, які використовуються для аналізу, прогнозування та автоматизації щоденних завдань і рішень. Предмет дослідження – методи ШІ, такі як машинне навчання, нейронні мережі та алгоритми оптимізації, що використовуються для підвищення ефективності планування дня. Вивчаються аспекти, які включають персоналізацію рекомендацій, автоматизацію рутинних завдань та адаптацію до змінних обставин. Мета роботи – проаналізувати і оцінити, як методи ШІ можуть бути використані для покращення планування дня користувача. Основна мета полягає у визначенні найбільш ефективних стратегій ШІ для оптимізації повсякденних завдань і підвищення продуктивності. Методи дослідження – проведення аналізу існуючих методів машинного навчання, вибір відповідного для реалізації задачі підходу, розробка моделі за алгоритмом, проведення тестування та оцінювання. Наукова новизна результату принесе вклад у розуміння того, як адаптивні та персоналізовані методи ШІ можуть оптимізувати щоденне планування. Особливу увагу приділено алгоритмам машинного навчання заснованим на дереві рішень, які можуть класифікувати діяльність користувача за часом та створити пріоритезований список задач, що відкриває нові можливості для розробки інтелектуальних особистих помічників.
Keywords: випадковий ліс; дерево рішень; градієнтне посилення