Цифровий датчик для вимірювання кольору - Хорошайло, Ю. Є.; Семенов, С. Г.; Лимаренко, В. В. (ХНУРЕ, 2016)
Цифровий датчик для розпізнавання кольору містить три світлофільтри, три світлочутливі елементи та три нормувальні підсилювачі, світловий потік, що проходить через світлофільтри, попадає на світлочутливі елементи, які з'єднані з входами нормувальних підсилювачів. Як світлочутливі елементи використано фотодіоди. В цифровий датчик додатково введені поляризаційний фільтр, який установлений перед світлофільтрами, три аналого-цифрових перетворювачі (АЦП), входи котрих з'єднані з виходами нормувальних підсилювачів, а виходи - з входами регістра стану, що виходом послідовно з'єднаний з входом інтерфейсу, вихід інтерфейсу з'єднаний з ЕОМ.
Keywords: цифровий датчик; розпізнавання кольору; світлофільтр; світлочутливі елементи