Дослідження адаптивних методів складання розкладу навчального процесу в університеті - Гайтан, О. М. (My University, 2020)
У результаті роботи розроблено гібридний адаптивний метод автоматичного складання розкладу та створено програмну реалізацію системи складання розкладу навчального процесу в університеті, яка на основі постійних даних, що зберігаються в sql-базі даних, а також оперативної семестрової інформації, імпортованої з xml-довідників, забезпечує можливість ручного, автоматичного та автоматизованого складання розкладу навчального процесу у вищому навчальному закладі з використанням розробленого методу. Передбачена можливість експорту розробленого розкладу в txt, xlsx та xml-формати
Keywords: адаптивний алгоритм; алгоритм оптимізації мурашиної колонії; багатокритерільна комбінаторна оптимізація; генетичні алгоритми; метаевристичні алгоритми; метод деформованого багатогранника; платформа .NET; табу-пошук