Концепції організації інформаційно-інтелектуальних технологій та інтелектуальної підтримки суспільно-економічних процесів. Частина 1 - Повзун, О. І.; Козел, Н. Б.; Четвериков, Г. Г. (ХНУРЭ, 2020)
Стаття присвячена аналізу проблеми створення систем штучного інтелекту, які дозволяють моделювати на логічному та апаратному рівнях економічні рішення, описані математичними операціями над природною мовою, і які є елементами k-значної структурної організації інформаційно-інтелектуальних технологій. Вона описує концепцію організації інформаційно-інтелектуальних технологій, а також інтелектуальної підтримки суспільно-економічних процесів, зокрема фінансово-кредитних підприємств. У статті досліджується і моделюється інтелектуальна діяльність людей в її зовнішньому (розв’язання задач, розуміння та інтерпретація природної мови, візуальної інформації і т.д.) і внутрішньому (накопичення, передача і використання знань) проявах.
Keywords: база знань; логіка; природна мова; штучний інтелект; k-значна структура