Індустрія 5.0 та колаборативні роботи: перспективи та виклики - Гурін, Д. В. (My University, 2025)
в тезах розглядаються ключові аспекти переходу від Індустрії 4.0 до Індустрії 5.0, зосереджуючи увагу на ролі колаборативних роботів (коботів) у сучасному виробництві. Основний акцент зроблено на питаннях безпеки, термінології та адаптації технологій до людиноцентричного підходу. Проведено аналіз відмінностей між Індустрією 4.0 та 5.0, а також охарактеризовано можливі шляхи впровадження нових методів співпраці між людиною і машиною. Представлені рекомендації щодо підвищення ефективності та безпечного використання коботів у виробничих процесах.
Keywords: колоборативні роботи; кобот