Альпіністський льодобур - Дудар, З. В.; Дейнеко, Ж. В.; Довгопол, Н. В.; Полозова, Т. В.; Копоть, М. А. (My University, 2023)
Корисна модель належить до кріпильних засобів, зокрема до штучних точок опори, призначених для кріплення предметів на поверхні льоду або мерзлого ґрунту. Переважно корисна модель стосується конструктивного виконання кілочка, призначеного для організації страховки та забезпечення додаткових точок опори під час подолання льодових ділянок альпіністських та гірськотуристичних маршрутів, а також для кріплення намету, який може бути використаний як похідне спорядження, наприклад для туристів або альпіністів, рибалок та мисливців.
Keywords: точка опори; похідне спорядження; страховка; альпінізм; туризм; рибальство; мисливство