Спосіб вимірювання дальності (50659) - Сіліч, В. П.; Полюга, В. П.; Обод, І. І. (My University, 2002)
Спосіб вимірювання дальності, який полягає в тому, що бортовим запитувачем випромінюють кодовий сигнал запиту дальності на несучій частоті f1, який приймають наземним відповідачем, випромінюють кодовий сигнал відповіді дальності на несучій частоті f2, який приймають та декодують бортовим запитувачем і по часу запізнення між випроміненим та прийнятим кодовим сигналами дальності вимірюють дальність, який відрізняється тим, що наземним відповідачем в відомий момент часу випромінюють беззапитний кодовий сигнал дальності на несучій частоті f2, який приймають бортовим запитувачем, декодують, порівнюють результати вимірювання дальності по прийнятим сигналам, за результатом порівняння синхронізують шкалу часу бортового запитувача і по часу запізнення між відомим моментом часу випромінення та прийому беззапитного кодового сигналу дальності в подальшому випромінюють дальність.
Keywords: повітряний об’єкт; вимірювання дальності