Реорганізація схеми керування та оптимізація локальної мережі передачі даних - Ільченко, Я. Е. (My University, 2022)
Головною вимогою до будинкових локальних мереж є виконання мережею її основної функції - забезпечення користувачам можливості доступу в Інтернет і внутрішнім ресурсам всіх комп'ютерів, що знаходяться в даній мережі. Інші вимоги, такі як продуктивність, надійність, сумісність, керованість та масштабованість, пов'язані з якістю виконання цього основного завдання надання послуг користувачу. У роботі розглянуті базові технології побудови локальних компʼютерних мереж. Проаналізовано існуючу мережу, визначено її основні недоліки та запропоновано шляхи їх вирішення. Для покращення показників адміністрування мережі запропоновано керування трафіком здійснювати за допомогою створення VLAN та DHCP-серверу.
Keywords: локальна комп'ютерна мережа; VLAN; TRIPLE-PLAY; ETHERNET; DHCP