Математична модель оцінки конкурентних переваг підприємства в умовах сучасних викликів зовнішнього середовища - Галанов, О. Р. (My University, 2022)
Розглянуто теоретичні аспекти визначення, формування та оцінки конкурентних переваг підприємства. Визначено дефініцію поняття «конкурентна перевага підприємства». Розглянуто класифікацію конкурентних переваг підприємства та джерел їх формування. Проведено аналіз методів і моделей оцінки конкурентних переваг підприємства. Надано загальну характеристику функціонування малого промислового підприємства «Аверс», проаналізовано економічні та фінансові показники його ринкової діяльності. Проведено економіко-математичне моделювання процесу оцінювання конкурентних переваг підприємства. Виконано змістовну постановку задачі. Запропоновано методику оцінки індексного інтегрального показника конкурентних переваг малого промислового підприємства в умовах сучасних викликів зовнішнього середовища. Проведено економічне обґрунтування розробки.
Keywords: конкурентна перевага; індексний інтегральний показник