За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Моделі семантичної сегментації об'єктів міського середовища на цифрових аерофотознімках

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою атестаційної роботи є дослідження та модифікація моделей семантичної сегментації об’єктів міського середовища з використанням методології глибокого навчання. В ході дослідження проведено аналіз відомих методів для автоматизації виявлення так класифікації об’єктів на цифрових знімках. Встановлено, що методи, які реалізують піксельно-орієнтований підхід доцільно застосовувати для сегментації об’єктів на цифрових знімках через їх більшу точність. В роботі виконано модифікацію моделі U-Net. У модифікованій моделі U-Net була випробувана технологія "battlenack" в поєднанні з технологією «transfer learning» що дозволило зиеншити валідаційну помилку до 7 – 8%.

Опис

Ключові слова

сегментація, нейронна мережа, глибоке навчання, цифровий знімок, зображення

Бібліографічний опис

Мазур Ф. Л. Моделі семантичної сегментації об'єктів міського середовища на цифрових аерофотознімках: пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп'ютерна інженерія / Ф. Л. Мазур; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2020. – 70 с.

DOI