За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Модель та методи моніторингу систем керування за допомогою елементів штучного інтелекту

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою атестаційної роботи є розробка моделі моніторингу SCADA-системи для сучасного зерносушильного комплексу та покращення напівавтоматичного методу управління SCADA-системами шляхом застосування агентно-орієнтованого підходу та інтелектуалізації. У ході виконання атестаційної роботи було визначено концепцію SCADA-систем, поняття інтелектуалізації, поняття агентно-орієнтованого моделювання, надано класифікацію інтелектуальних агентів, розроблено модель моніторингу та покращено напівавтоматичний метод.

Опис

Ключові слова

SCADA, інтелектуалізація, інтелектуальний агент, агентно-орієнтоване моделювання

Бібліографічний опис

Казьміна Д. Р. Модель та методи моніторингу систем керування за допомогою елементів штучного інтелекту: пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп'ютерна інженерія / Д. Р. Казьміна; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2020. – 84 с.

DOI