За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Методи виявлення атак на комп'ютерну мережу

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою атестаційної роботи є дослідження методів виявлення атак в комп’ютерній мережі та розробка системи виявлення атак на мережеві ресурси з використанням нейромережевих технологій. У ході виконання атестаційної роботи розглянуто та проаналізовано типи й характеристики мережевих атак, методів та систем їх виявлення. Розроблено систему виявлення атак у мережевому трафіку із використанням технологій навчання нейронних мереж та наступним використанням їх у детектуванні зловмисних втручань. Спроектовано дві моделі нейронних мереж, сховище даних отриманих результатів та додаток з візуалізацією для користувача.

Опис

Ключові слова

internet, комп’ютерна мережа, трафік, атака, нейронні мережі, аномалія, PYTHON

Бібліографічний опис

Жукова І. Ю. Методи виявлення атак на комп'ютерну мережу: пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп'ютерна інженерія / І. Ю. Жукова; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2020. – 88 с.

DOI