За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Вина, як елементу складу цивільно-правового делікту

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2018

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Baltic International Academy

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

У даній статті детально аналізується проблема співвідношення відповідальності «за провину» і відповідальності «без провини». Розглянуто стан, відповідно до якого, незважаючи на те, що невинне заподіяння шкоди настає об'єктивно з незалежних від суб'єкта причин, право потерпілого порушено і його необхідно відновити. // The author analyzes a problem of correlations responsibility “for guilt” and responsibility “without guilt”. It’s examined the statement in accord-ing to which unguilty harm starts objectively not depending on subject, the right of plaintiff is broken and it’s necessary to restore it.

Опис

Ключові слова

вина, випадок, делікт, необережність, умисел, guilt, case, tort, negligence, intent

Бібліографічний опис

Церковна О. Вина, як елементу складу цивільно-правового делікту / О. Церковна // Підтримка підприємництва та інноваційної економіки в праві ЄС, Латвії та України: I Міжнароднa міжгалузевa конференція, 7 груд. 2018 р. – Рига: Baltic International Academy, 2018 р. – С. 129–135.

DOI