За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Інформаційна ємність запитальних систем спостереження повітряного простору

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ФОП Вишемирський В. С.

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Інформаційне забезпечення (ІЗ) системи контролю повітряного простору (ПП) значною мірою базується на основі запитальних систем спостереження. Запитальні системи спостереження (ЗСС), як доводить практика використання, мають незадовільну завадостійкість та завадозахищеність, які обумовлені принципом побудови (несинхронная мережа) та принципом обслуговування сигналів запиту (одноканальна система масового обслуговування з відмовами). Ця обставина обумовила потребу виміру координат повітряного об'єкту (ПО) на запитувачі, що потребує прийому пачки сигналів відповіді, що важко в умовах складної завадової обстановки. При цьому слід зазначити, що координати ПО з значно більшою точністю визначаються на борту ПО і можуть бути передані на запитувач за каналом відповіді. Таким чином, ЗСС, які мають канал запиту та канал відповіді, більш відносяться до систем обміну інформацією між наземним пунктом управління та бортом ПО і можуть характеризуватися як запитальні системи передачі даних (ЗСПД), за допомогою яких можливо здійснити передачу координат з борту ПО. Метою роботи є порівняльний аналіз інформаційної ємності ЗСС ПП.

Опис

Ключові слова

інформаційне забезпечення, повітряний простір, запитальна система спостереження, інформаційна ємність

Бібліографічний опис

Ткач М. Г. Інформаційна ємність запитальних систем спостереження повітряного простору / М. Г. Ткач, В. В. Семенець, І. І. Обод // Молодь у світі сучасних технологій за тематикою : Використання інформаційних та комунікаційних технологій в сучасному цифровому суспільстві: матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (4-5 червня 2020 р., м. Херсон). – Херсон: Видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2020. – С. 424-426.

DOI