За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Вибір мікроконтролера для використання у смарт-картах

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ФОП Вишемирський В. С.

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Мікроконтролери (МК) дуже стрімко і тісно увійшли у наше життя. Вони використовуються для управління різноманітними електронними пристроями, здійснення взаємодії між ними відповідно до закладеної розробником програми, містять вбудовані додаткові пристрої, які виконують свої завдання під керуванням мікропроцесорного ядра мікроконтролера. Протягом кількох останніх років великої популярності отримало використання смарт-карт. Вони використовуються в різних банківських операціях, в системах контролю доступу в приміщення, в системах ідентифікації і аутентифікація користувачів, в соціальних програмах, наприклад програмах лояльності чи в міських соціальних картках, картках для проїзду в міському транспорті, в картках цифрового підпису, електронних паспортах і багато іншого. Центральним елементом мікропроцесорної смарт-карти є мікроконтролер, вбудований в карту, який ініціює, управляє і відстежує всі операції смарт-карти. До процесора смарт-карти ставляться вимоги до високої надійності та безпеки зберігання і обробки даних. Тому в смарт-картах зазвичай використовуються МК, які пройшли тривалу апробацію в інших областях. Крім процесора, найбільш важливими елементами мікроконтролера є різні види пам'яті. Мікроконтролери смарт-карт мають три види пам'яті: оперативну пам'ять ОЗУ, постійну ПЗУ і енергонезалежну пам'ять ЕСППЗУ. Зазвичай розмір пам'яті в смарт-карті знаходиться між 6 і 30 Кб, тому достатньо використовувати 8-бітову шину пам'яті.

Опис

Ключові слова

мікроконтролер, вбудована система, смарт-карта, розробка пристроїв

Бібліографічний опис

Сокіркаєв Д. В. Вибір мікроконтролера для використання у смарт-картах / Д. В. Сокіркаєв, Л. Ф. Сайківська // Молодь у світі сучасних технологій за тематикою: Використання інформаційних та комунікаційних технологій в сучасному цифровому суспільстві: матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (4-5 червня 2020 р., м. Херсон). – Херсон: Видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2020. – С. 421–422.

DOI