За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Огляд архітектур хмарного брандмауера

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Останнім часом все більшої популярності набирають хмарні брандмауери для захисту різноманітних мережних ресурсів [1]. Розглянемо сценарій «PaaS-SaaS». Елементи хмарного брандмауера реалізовані за такою схемою: граничний маршрутизатор і балансувальник реалізовані в якості додатків в окремих віртуальних контейнерах, що реалізовані за технологією SaaS і розгорнуті на віртуальній машині; мережний екран реалізований у вигляді набору функціональних програмних модулів, кожен з яких розміщено в віртуальному контейнері, який підтримується гіпервізором у віртуальній машині; віртуальні машини розгорнуті в хмарі за принципом технології PaaS. Обмін даними між ними реалізований за допомогою мережної інфраструктури самої хмари.

Опис

Ключові слова

Брандмауер

Бібліографічний опис

Корнієнко О. Ю. Огляд архітектур хмарного брандмауера / І. Д. Костін, М. А. Гунько, К. А. Воропаєва // Міжнародна наукова інтернет-конференція "Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення (випуск 42)". – 2020. – С. 21–22.

DOI