Публікація:
Перспективи врегулювання змін трудового договору

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Харківський національний університет внутрішніх справ

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

У доповіді узагальнюється наукова думка про подальші перспективи розвитку правового регулювання зміни трудового договору у законодавстві України про працю. Обґрунтовується, що на сьогоднішній день ученими не було досягнуто єдиної моделі теоретичного осмислення видів зміни трудового договору. Окрім того, надзвичайно дискусійними залишаються також питання про те, що саме потрібно розуміти під такими видами зміни умов договору. Ускладнює це питання той факт, що сьогодні низка юристів-трудовиків, котрі досліджують проблематику зміни трудового договору, дотримуються різних підходів до розуміння вказаних видів змін договору, а також у своїх дослідженнях називають їх різними термінами («модифікація трудового договору», «новація трудового договору»), що, звісно, шкодить понятійному апарату трудового права. З цього приводу наголосимо, що відповідна варіативність не є конструктивною для належного формування наукової думки про зміни трудового договору, на підставі якої будуть створюватись положення нового кодифікованого законодавчого акта України про працю. Більше того, «новація» трудового договору взагалі не має жодного відношення до зміни трудового договору.

Опис

Ключові слова

гідна праця, світ праці, працівник, трудове право, роботодавець, трудовий договір, зміна договору, стабільність трудових правовідносин, припинення трудових відносин, новація договору

Бібліографічний опис

Пузанова В. В. Перспективи врегулювання змін трудового договору // Проблеми розвитку соціально-трудових прав та профспілкового руху в Україні : матер. VІІІ Всеукр. наук.-практ. конф. (Харків, 28 трав. 2020 р.). Харків : ХНУВС, 2020. С.310–313.

DOI