За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Застосування рекурентних діаграм для класифікації часових рядів

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ХНУРЕ

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Повторюваність - основна властивість динамічних систем, яку можна використовувати для характеристики поведінки системи у фазовому просторі. Потужним інструментом їх візуалізації та аналізу є рекурентна діаграма. Методи, що ґрунтуються на них, виявилися дуже успішними, особливо в аналізі коротких, зашумлених та нестаціонарних даних, як вони характерні. У цій статті описаний метод класифікації часових рядів на основі побудови графіків рецидивів. Часовий ряд перетворюється на графіки повторення - чорно-біле зображення. Далі, звивиста нейронна мережа використовується для класифікації зображення. Результати показали, що розглянутий метод має досить високу точність класифікації.

Опис

Ключові слова

динамічна система, нестаціонарні дані, нейронна мережа, класифікація зображень

Бібліографічний опис

Степаненко Ю. С. Застосування рекурентних діаграм для класифікації часових рядів / Ю. С. Степаненко // Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті : матеріали 24-го Міжнародного молодіж. форуму, 7-9 квітня 2020 р. – Харків : ХНУРЕ, 2020. – Т. 7. – С. 107–108.

DOI