За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Моделювання нестаціонарних режимів по ділянці трубопроводу великого діаметру з урахуванням кінетичної енергії

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2020

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ХНУРЕ

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

У роботі розглянуто розробку математичної моделі нестаціонарних режимів газового потоку в трубопроводі великого діаметра з урахуванням кінетичної енергії. У математичній моделі пропонується врахувати ефект Джоуля-Томсона, який стає очевидним для труб великого діаметру. Для розв'язання рівнянь математичної моделі пропонується використовувати метод кінцевих різниць з рівномірною неявною кінцевою різницевою сіткою.

Опис

Ключові слова

метод кінцевих різниць, рівномірна неявна кінцева різницева сітка, нестаціонарний режим газового потоку, трубопровод великого діаметра

Бібліографічний опис

Смоковський Р. С. Моделювання нестаціонарних режимів по ділянці трубопроводу великого діаметру з урахуванням кінетичної енергії / Р. С. Смоковський // Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті : матеріали 24-го Міжнародного молодіж. форуму, 7-9 квітня 2020 р. – Харків : ХНУРЕ, 2020. – Т. 7. – С. 101–102.

DOI