За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Дослідження можливостей формування кластерів з огляду на розвиток секторів економіки України

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

У статті розглянуто концепції регіонального розвитку. У зв'язку з глобалізацією ринків основною концепцією був визначений кластерний аналіз. Розглянуті складові, які включені до «Глобального індексу інновацій» в Україні,здійснена порівняльна характеристика значень показників-критеріїв цього індексу зі значеннями інших країн світу. Проаналізувавши кількісним методом структуру експорту, імпорту та зайнятості на території України, були зроблені висновки щодо привабливості галузей. Для порівняння застосовано АВС-аналіз галузей економіки згідно з КВЕД-2010, за яким виділено підсекції економіки, які займають групи «А» і «В» за наступними показниками: експорт товарів, імпорт товарів, експорт послуг, імпорт послуг, кількість підприємств, зайнятість та наука. Зроблені висновки щодо специфіки розвитку галузей в Україні.

Опис

Ключові слова

розвиток регіону, глобальний індекс інновацій, кластерізація, інноваційність, АВС-аналіз

Бібліографічний опис

Кирій В.В. Дослідження можливостей формування кластерів з огляду на розвиток секторів економіки України / В. В. Кирій, О. І. Любічева // Економічний журнал Одеського політехнічного університету. – 2019. – № 8. – С. 26-33

DOI