За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Метод управління трафіком SDN-мережі

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою атестаційної роботи є дослідження та систематизація теоретичних даних щодо управління трафіком SDN-мереж, існуючих проблем даної технології та моделювання можливих шляхів вирішення цих проблем. Було досліджено принципи функціонування SDN-мереж, їх архітектуру. Було проведено порівняльний аналіз SDN-мереж та традиційних мереж. Було досліджено галузі застосування галузі застосування SDN-мереж, запропоновано можливі шляхи підвищення безпеки технології Ethernet за допомогою технології SDN. Також наведено модель мульти контролера для мережі SDN. Дана модель може бути представлена у вигляді системи з чергою. Було наведено алгоритм рою сальп для мережі SDN. Для перевірки впливу динамічних змін запитів потоку на кількість активних контролерів розглядаються чотири випадки з різними діапазонами швидкості потоку кожного пристрою пересилання. Враховуючи здатність мережі SDN збирати інформацію, а також вивчати ідею розподілу міток та резервування ресурсів, було запропоновано використання алгоритму летючої миші для SDN.

Опис

Ключові слова

SDN, ETHERNET, мультиконтролер

Бібліографічний опис

Солтан Д. Д. Метод управління трафіком SDN-мережі : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 – Комп’ютерна інженерія / Д. Д. Солтан ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2019. – 72 с.

DOI