За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Ефективність сервісів хмарних платформ для захисту від мережних атак типу "відмова в обслуговуванні"

Немає доступних мініатюр

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою атестаційної роботи є дослідження ефективності сервісів хмарних платформ для захисту від мережних атак типу «відмова в обслуговуванні». У ході виконання атестаційної роботи висвітленно специфіки захисту від DDoS-атак з використанням сервісів хмарних платформ. Пошук ефективного методу захисту від DDoS-атак в наш час необхідна, адже з кожним роком збільшується кількість пристроїв з доступом до мережи інтернет, а отже збільшується і популярність інтернет сервісів, а година недосяжності крупного інтернет магазину може коштувати мільйонів для його власника. Специфіка даної теми полягає в її орієнтуванні, направленому на поглиблене вивчення ефективності саме хмарних сервісів. Проведено аналіз аналогів, виявлено їх переваги та недоліки, сформовані вимоги до захисту та перелік необхідних засобів застередження. На основі зібраних даних було визначено, що вивчення ефективності сервісів хмарних платформ для захисту від мережних атак є досить актуальним питанням в наш час. Застосування результатів роботи дозволить визначити найбільш надійний хмарний сервіс. Завдяки таким дослідженням кількість вдалих атак зменшується.

Опис

Ключові слова

хмарна платформа, захист від мережних атак , мережна атака , атака типу "відмова в обслуговуванні"

Бібліографічний опис

Тимофєєв І. О. Ефективність сервісів хмарних платформ для захисту від мережних атак типу "відмова в обслуговуванні" : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп'ютерна інженерія / І. О. Тимофєєв ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2019. – 69 с.

DOI