За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Методи машинного навчання для визначення об'єктів на зображеннях

Немає доступних мініатюр

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Метою роботи є розробка програмних засобів ідентифікації даних, зокрема зображень, з використанням нейромережевих технологій. Розроблені програмні засоби ідентифікації даних на зображеннях з використанням нейромережевих технологій. Проаналізовано методи та алгоритми попередньої обробки зображення, що дозволяє отримувати бінарні зображення. У ході виконання атестаційної роботи досліджені методи та алгоритми розпізнавання зображень за допомогою штучних нейронних мереж.

Опис

Ключові слова

штучна нейронна мережа, RGB, алгоритм рою часток

Бібліографічний опис

Варич Т. М. Методи машинного навчання для визначення об'єктів на зображеннях : пояснювальна записка до атестаційної роботи здобувача вищої освіти на другому (магістерському) рівні, спеціальність 123 Комп'ютерна інженерія / Т. М. Варич ; М-во освіти і науки України, Харків. нац. ун-т радіоелектроніки. – Харків, 2019. – 103 с.

DOI