За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Спосіб прогнозування несприятливих змін гемодинаміки на фоні спінальної анестезії

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2019

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Спосіб прогнозування несприятливих змін гемодинаміки на фоні спінальної анестезії, що включає доопераційне визначення показників функції серцево-судинної системи і за допомогою регресійного логістичного аналізу визначають прогностичний індекс, причому напередодні операції за допомогою інтегральної грудної реографії вимірюють постуральну реакцію серцевосудинної системи, основні показники центральної гемодинаміки у положенні пацієнта на спині, у положенні на животі через 5 і через 20 хвилин після повороту пацієнта, такі як ППСО5 - питомий периферичний судинний опір через 5 хвилин після повороту на живіт, ППСО20 - питомий периферичний судинний опір через 20 хвилин після повороту на живіт, УО - ударний об'єм в положенні на спині, і УО5 - ударний об'єм через 5 хвилин в положенні на животі, порівнюють показники між собою, а також враховують ІМТ - індекс маси тіла, та надалі розраховують прогностичний індекс (Р), і, якщо розраховане значення P більше ніж 0,5, прогнозують ризик розвитку у пацієнта нестабільної гемодинаміки під час операції в умовах спінальної анестезії.

Опис

Ключові слова

спінальна анастезія, доопераційні визначення, гемодинаміка

Бібліографічний опис

Пат. 131991 Україна, МПК A 61 B 5/02. Спосіб прогнозування несприятливих змін гемодинаміки на фоні спінальної анестезії / М. В. Лизогуб та ін.. – № u 2018 08333 ; заявл. 30.07.2018 ; опубл. 11.02.2019, Бюл. № 3. – 7 с.

DOI

Колекції