За технічних причин Електронний архів Харківського національного університету радіоелектроніки «ElAr КhNURE» працює тільки на перегляд. Про відновлення роботи у повному обсязі буде своєчасно повідомлено.
 

Публікація:
Критичний аналіз методів вирішення задачі оптимізації структури фінансових ресурсів підприємства

Завантаження...
Зображення мініатюри

Дата

2018

Назва журналу

ISSN журналу

Назва тома

Видавництво

ИЗДАТЕЛЬСКИЙ ДОМ «ИНЖЭК»

Дослідницькі проекти

Організаційні підрозділи

Видання журналу

Анотація

Дана робота спрямована на визначення специфічних рис, переваг та обмежень існуючих методів вирішення практичної задачі оптимізації структури фінансових ресурсів підприємства. Дослідження дозволяє стверджувати, що сам процес оптимізації структури капіталу є управлінським, тобто таким, що складається із певної послідовності дій та який потребує усвідомлення та формулювання мети, критеріїв її досягнення. Проведений аналіз методів та моделей вирішення задачі оптимізації структури фінансових ресурсів підприємства показав, що вони мають різні передумови використання, спрямовані на досягнення різної мети, головним критерієм задачі обирають різні показники, мають певні обмеження у практичному використанні. Зроблено висновок щодо доцільності розробки та впровадження індивідуального підходу до вирішення даного завдання. Вибір та обґрунтування методу оптимізації буде залежати не лише від етапу життєвого циклу та ситуації на товарному ринку, а й від пріоритетних цілей і завдань (найбільш критичних чинників), від результатів діагностики та проведеної оцінки. Обґрунтування вибору методу вирішення визначеної задачі передує покращенню ефективності процесу управління фінансовими ресурсами підприємства в цілому.

Опис

Ключові слова

оптимізація, метод вирішення задачі, фінансові ресурси, структура капіталу, ринкова вартість підприємства

Бібліографічний опис

Петрова Р. В. Критичний аналіз методів вирішення задачі оптимізації структури фінансових ресурсів підприємства / А.В. Ковалевська, Р.В. Петрова, О.Ю. Строков // «Бізнес Інформ». – 2018. – № 11. – С. 296-303

DOI